Frakt och leverans

Beställningsbekräftelse

Du får en bekräftelse via email direkt efter att du lagt in din beställning och slutför den. Om du inte ser den, titta i skräp korgen. Observera att du inte ska betala! Frakten varierar beroende på var i landet du bor. Den kan bli sänkt, eller höjd om du tex. beställt tunnlar. Först efter att vi kontaktat dig om fraktpris och skickat ut nytt mail ska du betala.

Fraktkostnad

Frakten är förinställd på 250 kr. I regel räcker det, eller blir billigare, beroende på vad du beställt. Men det blir också 200-300 kr dyrare om du beställt tunnlar som är skrymmande. Därför ska du inte betala din beställning innan vi återkommer till dig med ny fraktkostnad. Vi tittar på flera olika fraktbolag för att försöka få den billigaste frakten till dig och det kan vi inte göra innan vi packat det, därför kan det dröja innan du får besked om frakten. Men den kommer, alltid. Inget skickas innan vi meddelat dig om ny frakt.

Frakt till företag är alltid billigare än frakt till privatperson. Så vet du något företag du kan skicka till, skriv det under leveransadressen.

Viktigast: betala först efter att du fått ny fraktkostnad från oss!

Fraktmetod & Leveranstid

All frakt sker med spårbar frakt, antingen via DHL eller Postnord.  I regel får du din försändelse inom 24 timmar efter att den har lämnats över till transportören från oss, men beroende på hur högt ordertryck vi har och transportörens arbete kan det dröja ett par extra arbetsdagar innan du har ditt paket. En del adresser/orter har endast utkörning en gång i veckan, det påverkar den tid det tar innan din kan få dina hinder. Vi kan tyvärr inte påverka tiden fraktbolagen har för att köra hem din beställning efter att de hämtat upp din beställning från oss.

Leverans hem till dig

När vi skickar en leverans hem till dig måste du vara hemma och ta emot beställningen när den beräknas komma.
När vi kontaktar dig om fraktpris, så meddelar vi också när det förväntas komma så du vet. Eller så kan vi boka en annan dag för hämtning av din beställning.
Om du inte är hemma så riskerar du drabbas av extra kostnader då fraktbolaget inte ställer av dina paket. De tar med sig dem tillbaka och du får en avgift för en ny utkörning. Därför är det viktigt för oss att bestämma när det ska gå iväg.

En del försändelser är för stora att leverera till service point (de tar inte emot så stora försändelser)så de kommer att levereras hem till dig. När det är till privatperson kontaktar de dig för utkörningsdag (men det här alternativet är dyrare) och när det går till en företagsadress sker det utan avisering, då det förväntas att det finns någon på plats på ett företag under arbetstid.